Speelgoedgek.com

Welkom bij SPEELGOEDGEK

Omdat eenvoudig speelgoed nog altijd super te gek is! Ik ben in ieder geval nog steeds supergrote fan.

Puzzels

Puzzels spelen we eigenlijk ons hele leven, vanaf onze prille jeugd tot aan het moment dat we volwassen zijn. We maken gebruik van legpuzzels en gaan op latere leeftijd weer aan de slag met de verschillende boekjes vol met woordzoekers en andere puzzels. Het is wat dat betreft een uitstekend idee om een mooi stuk speelgoed voor je kinderen aan te schaffen, in de vorm van een puzzel. Laat ze hun hersentjes maar kraken op de verschillende stukjes, of het raadsel dat ze op dienen te lossen. Voor welk type puzzel je ook kiest, als de moeilijkheidsgraad goed is hebben de kinderen er zeer veel plezier van.

Moeilijkheidsgraad van de puzzels

Puzzelen

Het is overigens van groot belang om de moeilijkheidsgraad goed te kiezen. Is een puzzel te gemakkelijk? Dan is er geen sprake van uitdaging en is de kans klein dat de kinderen er veel plezier aan zullen beleven. Is de puzzel aan de andere kant te moeilijk? Dan test je het doorzettingsvermogen en is de kans opnieuw groot dat je kinderen er weinig lol aan zullen hebben. Het is daarom van belang om de moeilijkheidsgraad goed te kiezen, bijvoorbeeld op basis van de ervaring die de kinderen hebben met het maken van puzzels.

3D puzzels

Indien je kiest voor legpuzzels dienen deze plat op de grond of op tafel te komen liggen. Met name de kleinere kinderen vinden het veel uitdagender om ook daadwerkelijk in de hoogte te bouwen, iets dat goed kan met de verschillende 3D puzzels die er beschikbaar zijn. Het mooie hiervan is dat de kinderen al heel snel resultaat beginnen te zien, waardoor de motivatie er is om door te gaan met dit simpele speelgoed. Kijk eens goed naar de verschillende puzzels en zorg er op die manier voor dat de kinderen zich uit kunnen laten dagen en zichzelf kunnen bewijzen met de verschillende opdrachten.