Speelgoedgek.com

Welkom bij SPEELGOEDGEK

Omdat eenvoudig speelgoed nog altijd super te gek is! Ik ben in ieder geval nog steeds supergrote fan.

Matchbox autootjes

De Matchbox autootjes waren nooit echt als speelgoed bedoeld, maar zijn dat in de loop der jaren automatisch geworden. Dit heeft vooral te maken met de enorme populariteit van de oorspronkelijke autootjes, die precies in een lucifer paste. Matchbox was eigenlijk niet meer dan een reclamenaam, aangezien dit het Engelse woord is voor een luciferdoosje. Toen het bedrijf achter de Matchbox autootjes door kreeg dat de naam zo populair was geworden besloot men deze vast te laten leggen en hier vervolgens mee door te gaan om meer simpel speelgoed op de markt te brengen.

Mooi om neer te zetten

Matchbox Autootjes

De verschillende Matchbox autootjes zijn hartstikke leuk om te bouwen, maar daarnaast de moeite waard om neer te zetten en er op die manier van te genieten. Juist dit laatste spreekt de meeste volwassenen enorm aan, terwijl de kinderen het aan de andere kant heerlijk vinden om er mee te gaan spelen. Ze pakken de auto's op en rijden ermee, alsof er daadwerkelijk een bestuurder in zit. Ze hebben hier uiteraard zelf de controle over. In principe kunnen de Matchbox autootjes niet veel anders dan staan en rijden, maar dat is voldoende om er bij de kinderen voor te zorgen dat zij urenlang plezier hebben. Je hebt ook heel wat leuke racebanen; of je kan er zelf eentje bouwen! Op dit youtube-kanaal zie je hoe ze met een action camera een prachtig raceprogramma maken met hotwheels en matchbox auto's. I love it!

Zelf opbouwen

Uiteraard is het daarnaast mogelijk om de Matchbox autootjes zelf op te bouwen, aangezien men zich sinds de jaren '70 ook is gaan richten op de modelbouw. Dit laatste is minder goed geschikt voor de echt kleine kinderen die graag met de autootjes rijden, maar op het moment dat ze wat ouder worden is de kans groot dat ze dit leuk beginnen te vinden. Je zorgt er met de Matchbox autootjes wat dat betreft voor dat de kinderen zowel op jonge als wat oudere leeftijd een mooi stuk speelgoed in handen hebben.